GRAD SARAJEVO I OPĆINA CENTAR URUČILI DONACIJE ZA ROMSKU DJECU KOJA SE REDOVNO ŠKOLUJU

04.09.2017. godine Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je poklone i školski pribor učenicima romske populacije od prvog do devetog razreda. Skaka je svim učenicima poželio uspješne prve školske dane:

„Svaki početak školske godine je prilika za sticanje novih znanja i postizanje dobrih rezultata. Uvjeren sam da se među vama nalaze budući doktori, profesori, arhitekti…“, istaknuo je gradonačelnik Skaka družeći se sa romskim mališanima u O.Š. „Hasan Kikić“.

 

 

25.09.2017. godine Općina Centar je donirala donaciju u iznosu od po 100 KM za romsku djecu koja redovno pohađaju školu.

Općina Centar Sarajevo je u svom budžetu obezbijedila 8.300 KM za nabavku školskog pribora i knjiga za romsku djecu – učenike osnovnih škola na njenom području.

U školskoj 2017/2018. godini u deset osnovnih škola na području općine Centar nastavu redovno pohađaju 83 učenika Roma, što je više u odnosu na prethodnu školsku godinu kada ih je bilo 80. Skoro polovina ove romske djece je u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ na Gorici.

Tekst i fotografije preuzete sa stranice Grada Sarajevo i Općine Centar.

 

This entry was posted in Nekategorisano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.