09.11.2017. NAJAVA-REGIONALNA DONATORSKA KONFERENCIJA POD NAZIVOM “POPUNJAVANJE BUDŽETSKIH RUPA U POLITIKAMA INTEGRACIJE ROMA”.

U glavnom gradu Albanije, Tirani 10. novembra bit će održana regionalna donatorska konferencija podnazivom “Popunjavanje budžetskih rupa u politikama integracije Roma”.

Jedan od osnovnih ciljeva ove konferencije jeste razmjena informacija o finansijskim planovima u sklopupolitika integracije Roma, s posebnim osvrtom na potrebe za donatorskim sredstvima u periodu 2018-2020. godine.

Očekuje se učešće ministara zemalja zapadnog Balkana i Turske, predstavnika romskih udruženja,predstavnika donatora, međunarodnih organizacija i dr.

Konferencija “Popunjavanje budžetskih rupa u politikama integracije Roma” održat će se u okviru projekta „Integracija Roma 2020“ koji je finansiran sredstvima Evroske unije i Fondacije za otvoreno društvo. Ovim projektom nastoje se podstaći nacionalne vlade da intergrišu romske politike u socijalno-ekonomske politike država kao i njihove budžete.

This entry was posted in Nekategorisano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.